torsdag 31 mars 2011

Recept halv åtta hos mig ...

Idag har jag lyckats vara ute på en lunch, det blev en smarrig tacotallrik.
En sån sitter aldrig fel.
Passade samtidigt på att ringa sjukvårdsrådgivningen angående Rasmus blodtryck.
När vi va och kollade sist så hade han 88/40 vilket inte var så himla bra. Dom sänkte då hans medicin han äter för migränen. När jag kollade idag så hade han 102/50 så jag ringde bara för att höra vad som kan anses som "normalt" men de kunde hon inte alls svara på.

Jag skulle iallafall ringa vc och det gjorde jag , fick en telefontid med läkaren imorgon.


Snart  kommer barnen hem sen ska vi iväg till frissan med Rasmus jag lägger upp en bild imorgon så får ni se hur cool han blev. Sedan är det direkt iväg på jobbet :)


Jag passar på att lägga ut recepten från halv åtta hos Ida !!!

Jätte smarrigt rekomenderas varmt !!


kall dill sås till lax

1 liten burk creme fraiche
en halv rödlök
dill
rom
Gravad lax

hacka löken fint sen blandar man allting. dill och rom efter smak. låt stå i kylen ett tag för att få mer smak.



Fläskfile med fetaost

Du tar en hel cremefraiche burk blandar med en feta ost 1St. och vitlök efter smak. lite salt och peppar.allt blandas ihop. först skär du fläskfilleerna 1cm tjocka och steker så dom får färg. sen tar man en ugnsform och lägger i bitarna. häll smeten över och grädda ca 200 grader i 20 min.
 
 
  • Dumle kladdkaka

    100 gram smör
    120 gram dumlekolor eller dumle minibits
    2 st ägg
    3 dl strösocker
    1,5 dl vetemjöl
    4 msk kakao
    1 tsk vaniljsocker
    0,5 tsk salt

    Gör så här
    Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min.
    Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt.
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar