fredag 7 januari 2011

Lyxig kyckling recept !!

Kycklingen blev kanon idag doftade gott i hela huset!!


Det va ett självpåkommet recept så ni få smaka av och kolla !!


5 kyckling fileer
2 dl creme fraiche med smak av kantarell och champinjon
3 dl matlagningsgrädde
1 lök
1 tsk soja
En näve torkade trattkantareller ( funkar säkert med champinjoner på burk)
salt och peppar

In med det i ugnen i 60 min ca. 
Knaperstek bacon på sidan om och strö över när du tar ut kycklingen ur ugnen.

Jag gjorde egen klyftpotatis till !!



Till efterrätt underbar bärtårta


Botten: 100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 äggvitor
2 1/2 dl socker
75-100 g flagad mandel

Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 dl marsankräm
1 burk coctailfrukt


Gör så här:
Vispa ihop ägg och smör. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Bred ut på ett bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett hårt skum. Tillsätt sedan resten av sockret.
Bred de över smeten på bakplåtspappret.
In i ugnen på 150 grader i 35 min.
När kakan komma ut vänd över den på ett bakplåtspapper dela den på mitten.
När den svälnat bred på marsan kräm på ena delen. Bred sedan på grädde. Häll över coctailfrukten. På med locket.    Mums mums.





Trevlig kväll på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar